Mon. May 16th, 2022

Sony verkar vara nära att göra det mycket lättare att dela PS5-skärmdumpar utanför din konsol.

Företaget hade sett ut att rulla ut ett sätt att få skärmdumpar och videor på din PS5 automatisk uppladdning till PlayStation-appen, men nu är det borta. Sony började testa funktionen i Kanada och Japan i oktober, och den blev tillgänglig för mig i USA på tisdagskvällen, men mindre än 24 timmar senare kan jag inte använda den. När funktionen först var tillgänglig för mig, för att få den att fungera, var jag tvungen att göra ett par saker. Först var jag tvungen att öppna Media Gallery på min PS5, som du kan hitta genom att gå till Spel-menyn, rulla hela vägen till Game Library-ikonen, klicka på den och navigera till Media Gallery. (Om du har öppnat mediegalleriet på senare tid, kanske du ser det tillsammans med dina nyligen spelade spel.) När jag öppnade appen dök en uppmaning upp som gav mig alternativet “Aktivera automatisk uppladdning”, som jag valde.

Här är uppmaningen du ser som låter dig slå på funktionen. Skärmdump av Jay Peters / The Verge.

Fångster jag tog efter att ha aktiverat funktionen började dock inte omedelbart visas på PlayStation-mobilappen på min iPhone – jag var tvungen att manuellt stänga appen först. När jag öppnade den igen dök ett meddelande upp som berättade för mig att PS5-inspelningar skulle börja dyka upp. För att se dem i appen, tryck på ikonen Spelbibliotek i navigeringsfältet (bredvid förstoringsglaset) och tryck sedan på “Fångningar” och du kommer att se alla bilder du har tagit sedan du aktiverade den automatiska uppladdningsfunktionen. Tidigare var det en mycket mer mödosam process att ta bilder från din PS5. En lösning jag hade använt var att skicka skärmdumpar till en vän via partychatt. Det skulle få dem att dyka upp i appen som en del av partychatten, men det innebar ofta att du skickade den vännen ett meddelande om varför du spammade dem med slumpmässiga skärmdumpar. (Ursäkta för det, Mitchell.) Du kan också överföra bilder till en USB-enhet, men det alternativet innebär att du också måste ta bort dem från enheten för att lägga till dem i din kamerarulle eller sociala mediasida som du väljer. Den här nya funktionen för automatisk uppladdning är mycket enklare, och jag hoppas att den kommer tillbaka snart.

By Adam

Leave a Reply

Your email address will not be published.