Tue. Oct 3rd, 2023

Det finns en digital fotoram för $2 000 på marknaden som låter dig visa din NFT-konst i ditt hem. Priset är löjligt, men dess syfte blev mer förståeligt efter att jag bestämde mig för att köpa min första NFT – bara för skojs skull.

Efter att ha köpt kryptovaluta och överfört den till en digital kryptoplånbok, och hittat vägspärr efter spärr, blev jag äntligen den stolta nya ägaren av en 14 sekunder lång tecknad serie av en gris mot en blinkande bakgrund av färger till tonerna av elektronisk dansmusik.

Och nu har jag ingen aning om vad jag ska göra med det

Det är en konstig känsla, eftersom NFT är på modet just nu i den decentraliserade teknikvärlden. Det kan finnas en viss potentiell användning i den verkliga världen för dem, men för närvarande används de mest som spekulativa tillgångar, inklusive i konstvärlden.

Så allt jag kan hoppas på är att det uppskattas i värde – men det är fortfarande inte värt den absoluta huvudvärk jag fick av att gå igenom denna friktionsfyllda process.

Du måste hoppa igenom några ringar innan du ens kan börja utforska NFT

coinbase coinbase plånbok
Coinbase-appen finns till vänster och Coinbase Wallet-appen till höger. Coinbase/Insider
Du kan inte bara gå till OpenSea och köpa en NFT. Först måste du öppna en kryptoplånbok och köpa krypto.

Jag gick med Coinbase Wallet. Många OpenSea-användare använder också MetaMask, en annan av ett dussintal plånböcker som plattformen stöder. Processen var förvånansvärt enkel – Coinbase Wallet-appen tillät mig helt enkelt att ansluta mitt bankkonto via min Chase Bank-app.

När jag väl var verifierad och fick mitt bankkonto anslutet var det dags att köpa lite krypto – men i Coinbase-appen, inte Coinbase Wallet-appen (förvirrande, jag vet.) Ether är det mest populära virtuella myntet som används för att göra transaktioner på Ethereum blockchain-baserade OpenSea, så jag valde det.

Men jag kunde inte direkt använda min eter utanför Coinbase-appen. Jag fick vänta sju dagar. Så jag provade MetaMask för att se om det skulle gå snabbare.

Jag lägger in all min information, bara för att webbläsaren ska informera mig om att Texas (där jag bor) inte stöds av Wyre, betalningsplattformen som MetaMask använder.

En skärmdump av hur det ser ut att granska NFTs på OpenSea. Öppet hav

Dags att använda min eter på OpenSea! Borde vara snabbt, eller hur? Inte exakt. Jag visste att jag var tvungen att ansluta OpenSea till min Coinbase-plånbok, men OpenSea-appen presenterade det inte som ett alternativ. De enda alternativen var MetaMask, Trust wallet, Rainbow och ett fält för att ange en ethereum-adress.

Så…..var är min ethereumadress?

Till Google. En användbar guide från Coinbase dök faktiskt upp i sökresultaten och sa åt mig att gå till Coinbase Wallet-appen, klicka på Ta emot, och sedan dyker en adress upp som jag kan kopiera och mata in i OpenSea.

Det var då jag insåg att du inte kan köpa NFTs på OpenSeas mobilapp — du kan bara sålla igenom dem som ett konstgalleri (*huvudvärken intensifieras.*)

The Verge hade några användbara kommentarer om varför det kan vara, som att OpenSea kanske inte vill hosta upp de 30% andelen av transaktioner i appen som Apple och Google tar genom sina appbutiker. för att informera mig om att Coinbase Wallet-appen inte var kompatibel. Den här delen kan vara mitt eget personliga fel, men jag fick sedan spendera en timme eller så på att uppdatera min dator och installera om Chrome så att jag kunde ladda ner tillägget.

Vid det här laget var jag utmattad. Jag hade bara köpt eter för cirka $50, så jag sökte efter en NFT i den prisklassen. Ange min rabbiga grisvän.

Men det var inte så enkelt som att beskjuta 0,0179 etern — det fanns så kallade nätverksavgifter värda $50 som gjorde det dyrare att köpa. Så jag var tvungen att gå tillbaka till Coinbase, köpa mer eter, överföra den till min Coinbase Wallet och sedan köpa NFT.

By Adam

If you want to contribute kindly contact at [email protected] or [email protected] also you can buy guest posts from our other different sites and write post for us.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *