Fri. May 20th, 2022

Jag var golvad så snart jag kom till huvudmenyn med vampyröverlevande.

Jag visste att den här heta indie älskling lät upp min gränd när jag hörde det som beskrivs som en omvänd kula helvete blandad med en roguelike, men jag var inte beredd på att det skulle slå så nära hemmet. Medan huvudmenyn ser ut lågt och den castlevania-inspirerade estetiken verkar först som en dålig imitation, det som stoppade mig i mina spår var utgångskaraktären. Antonio Belpaese: Den första i en rad av fyra bukasfamiljemedlemmar och en menageri av andra tecken med otroligt italienskt ljudande namn. Ännu innan du spelar en minut i spelet, var jag enthralled av min namnge som tog ledningen. När jag kämpade genom de första få körningarna och sakta upplåst fler tecken kände jag mig som om det här spelet representerade mig och min stora italienska amerikanska invandrarfamilj på ett litet sätt som förhöjde hela upplevelsen som få spel jag någonsin har spelat.

När folk pratar om vampyröverlevande.

handlar det om hur mycket roligt mekaniken i spelet är och hur det blåses upp på ånga för det billiga tillträdespriset på bara $ 3. Spelet är faktiskt exceptionellt. Du försöker överleva ett angrepp av att öka antalet baddies med bara automatisk avfyrande vapen, vilket långsamt förbättrar din arsenal med pickup och passiva power-ups. Det är en roguelite som ger den dopamin som träffas när siffrorna går upp och är helt saknar en historia, men den är rik på kultur. Specifikt min familjs kultur.

Vampyr Survivors Creator, Luca Galante.

berättade för min kollega Jay Peters i en intervju som han ofta fastnar kommer upp med lore, backstories och betyder karaktärerna i hans spel. “De tekniska aspekterna är vad [jag] förstår ordentligt, men saker som att skriva en historia, särskilt för videospelmediet, är något så svårt att jag inte har färdigheter att göra det.” Luca är en italienare som flyttade till Storbritannien för att vara en spelutvecklare, som arbetar i spelbranschen innan han gör sin breakout. Han lämnade vampyröverlevande utan historien, Intro CutScene, eller till och med vampyrer för att fokusera på åtgärden och gameplay-loopen. Det finns en kort blurb på itch.io-webbplatsen om spelets premiss, och det är nästan nonsensiskt: “År 2021, landsbygden Italien, det levde en ond person som heter Bisconte Draculó, vars många onda magik skapade en dålig värld fylld med hungersnöd och lidande . Det är nu upp till medlemmarna av den belpaesiska familjen att avsluta sin terrores regering och återvända god mat till bordet. ”

Jag kunde inte hjälpa mig från att skapa min egen personliga huvudkanon för en del av vampyrens överlevande.

Men jag kände mig en omedelbar anslutning till dessa tecken. Det är inte varje dag som du ser en cast av italienska tecken i ett videospel, utanför högprofilexempel som Mario och Luigi eller Ezio of Assassin’s Creed Games. Men Mario och Luigi är karikatyrer skapade av en japansk utvecklare som huvudsakligen består av ostliknande accenter, bushy mustasch och en blågkragehandel. Assassin’s Creed II försökte den historiska fantasy saken med Ezio i 15-talet Italien, men det doppade verkligen i någon cringe. Vampyröverlevande erbjuder något annat.

By Adam

Leave a Reply

Your email address will not be published.