Sat. Jan 28th, 2023

Med ökningen av NFT-konstverk under det senaste året har många artister svävat min väg genom innehållsfloderna på Twitter. En av dessa personer var Defaced, vars färgglada, geometriska design alltid för mig till en alternativ dimension och drar in mig med karaktärer som jag inte kan låta bli att känna efter.

Defaced, som många digitala artister, började med grafisk design, utvecklade till en början sina färdigheter för att göra varumärkespaket för Call of Duty-streamers och fick så småningom ett jobb från gymnasiet för ett litet teknikföretag. Han insåg snabbt att om han ville att hans tid bakom en dator skulle betyda något, så måste han göra en förändring. Efter en snabb tid tillbaka i skolan hoppade han in i frilansdesignens värld. En satsning som lönade sig, eftersom han inom ett år skulle arbeta för sådana som Apple och Namco. Hans frihet tillät honom sedan ett tidigt skott på NFT-marknaden, vilket med tiden skulle ge honom pengar att investera tillbaka i sin konst och bränsle till hans nästa stora projekt.

Jag pratade med honom om utvecklingen av hans stil, hans tankar om NFTs och vad som inspirerar hans arbete.

Berätta lite om Starman. Vad var det som gjorde den här karaktären? Vad betyder det för dig?

Starmaker är namnet på projektet i dess helhet. Starman kom till när han skapade ett stycke i Cinema4D. Jag designade karaktären i hopp om att till en början skapa en minnesvärd siluett, den blev senare ett återkommande inslag i mycket av mitt arbete.

När jag fortsatte att skapa mer arbete, fann jag mig själv att använda Starman mer och mer som en reflektion av mig själv mycket tid. Karaktären var starkt inspirerad av verken av Jim Henson och Shigeru Miyamoto. Starmans betydelse kommer att växa för att spegla min utveckling, men för närvarande är Starman tänkt att kapsla in kontrasten mellan barndomen, den kreativa processen och rädslan för det okända.

Hur skulle du beskriva ditt förhållande till din egen konst, om du var tvungen att beskriva hur det är? Det här är en av de mer experimentella frågorna jag testar.

Kärlek/hat tror jag är det viktigaste, för jag försöker göra en bit dagligen. Vissa dagar tänker du “jag ska ta ledigt.” Så som för ett par dagar sedan såg jag mina kompisar hela dagen, sedan kom jag in, jag sa: “Ja, jag kan lika gärna ägna en timme åt att försöka göra något.” Då är det antingen den bästa timmen i ditt liv, där allt går ihop sömlöst, eller så dunkar du huvudet i en vägg och det är bara skit, allt ser skit ut, jag är en skitdesigner, jag kan inte sätta ihop någonting .

När du kommer in på det antar jag att det är ett slags semi-flow-tillstånd där allt passar ihop fint, och speciellt min stil är ganska kraftigt formbaserad. Det är nästan som Lego hur allt klickar ihop. Du följer instruktionerna och allt är som bang bang bang – det är en fantastisk känsla. När du sitter där i två timmar och tittar på referenser och du bara tänker “Vad fan ska jag göra?” och du letar efter idéer, det är där jag kämpar.

När började du den dagliga praktiken och hur har det fungerat för dig?

I ett par månader nu har jag varit riktigt konsekvent. Jag minns förra året när jag kom tillbaka från Frankrike och jag försökte få jävla Wi-Fi för att lägga upp något, så det har definitivt varit ett år för att försöka vara så konsekvent jag kan och hålla mig ansvarig.

Jag tror att bara att driva igenom det på en daglig basis skärper din verktygslåda. Som om du är en rörmokare kan du inte bara dyka upp till jobbet och gå, “Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, jag kan inte fixa den här toaletten idag.” Det är som att du måste göra det, du måste bara göra något, bara göra något. Även om det är skit, och du lägger det online och någon kommer att säga “Åh, det är jävligt coolt.”

När har du roligast att göra ditt arbete?

Jag tror att det är när man liksom kommer in i det flödet och allt går ihop och det känns lätt, nästan som att man inte ens försöker. Det är nog det roligaste. Sen i slutet gillar jag verkligen att se folks svar på det. Konst i sig är ganska själviskt, hur mycket tid du har att spendera ensam, och det handlar bara om dig. Så när människor kan njuta av det är det tillfredsställande.

När du drar dig tillbaka, vilket är ditt favoritsätt att koppla av och varva ner och få inspiration?

Eller så behöver de inte utesluta varandra. Jag gillar att spela Xbox och sånt, men det är bara att träffa mina vänner eller min flickvän och gå ut och äta och prata. Det finns inga jävla skärmar där, du bara samtalar eller utbyter idéer och chattar. Det stänger bara av dig och får dig till ett annat sinnesområde, för när det du älskar är kopplat till din karriär och det är kopplat till din ekonomi och sociala medier, och när du är ensam är det ganska skrämmande läser bara Twitter eller något.

Eftersom NFT-marknaden är på toppen av kryptomarknaden, på dagar som igår när marknaden gick åt helvete, kan du se folk riktigt jävla rädda. Du tar bara in för mycket, du kan inte bearbeta så många åsikter. När allt är bundet till en stor knuten boll, måste du bara lägga den åt sidan och ta en jävla hamburgare eller något. Du inser att det inte är slut på allt, som att vi lever på en jävla flytande sten i rymden. Det är som att vad som än händer så händer det verkligen, i slutet av dagen. Det är okej, ingenting kommer att hända dig så illa som inte går att lista ut.

By Adam

If you want to contribute kindly contact at [email protected] or [email protected] also you can buy guest posts from our other different sites and write post for us.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *