Tue. Nov 22nd, 2022

Har alltid varit helt fascinerad av det ständiga fram och tillbaka mellan teknik och musikbranschen — ny teknik gör det enkelt att skapa och distribuera musik, men varje gång det händer förändras musikens affärsmodell. Och min husdjursteori är att vad som än händer med musiken idag är en förhandstitt på vad som kommer att hända med allt annat om fem år. Ta streaming: Spotify kom till USA 2011, år innan Netflix släppte House of Cards, och nu hade Apple TV Plus precis en film som vann Oscar för bästa film.

STEVE AOKI OM VARFÖR

För det här avsnittet pratar jag med Steve Aoki. Han är en superstar DJ, producent, skivbolagsägare och produktiv entreprenör. Steve har varit en del av musikbranschen sedan 1996, så han har gått igenom många av dessa stora tekniska övergångar, och nu har han investerat hårt i en annan, med Web3, Aokiverse (som han stiliserar som “A0K1VERSE”). Det handlar om att sälja tokens och NFT:er och, med tiden, är det tänkt att vara en del av metaversen. För såklart.

Jag pratade med Steve om hur han gör sina satsningar, hur musikbranschen ser ut för honom i dag och var han ser den förändras. Och, naturligtvis, jag var tvungen att driva på hypen kring Aokiverse – Steve kallar det en social klubb som kommer att kombinera Web3, Web2 och IRL-upplevelser. Vad betyder det egentligen? Och hur ska han egentligen hantera det samhället? Och som alla blockchain-entreprenörer ville jag veta hur han tänkte kring energianvändningen och klimatpåverkan av sitt projekt.

Den här tar många olika vändningar — vi pratar mycket om hur Steve sköter sin tid och alla de olika roller han spelar, och vid ett tillfälle manifesterar han till och med ett framtida musikaliskt samarbete. Jag tror att du kommer att gilla det.

Vad händer killar? Tack för att jag fick komma

Jag är väldigt glad över att ha dig. Jag är personligen fascinerad av hur konst och affärer samverkar, speciellt inom musiken. Min personliga övertygelse är att vad som än händer med musikbranschen händer alla andra fem år senare. Det händer mycket inom musik just nu, mellan NFT:er och blockkedjan. Jag vill prata om Aokiverse, men vi bör börja med en grund så att folk kan förstå hur verksamheten fungerade. Innan covid-19, före NFTs, innan allt gick upp och ner, hur såg ditt företag ut? Hur var arbetet för dig?

Utanför musik och turné var en primär del av min verksamhet att investera. När jag började tjäna pengar i slutet av 2000-talet, efter att DJ-andet faktiskt kom igenom fullt ut, det var då jag började göra några små investeringar. Min familj har varit involverad i restauranger sedan jag föddes; min pappa var krögare. Jag sa, “Åh, jag kan lika gärna investera i något sådant,” och gick liksom in i den världen lite. Faktiskt, lika svårt som restauranger är i allmänhet — nio av tio misslyckas; om du öppnar något som en nattklubb eller en restaurang, finns det en 90% chans att det kommer att misslyckas – restaurangbranschen har gått väldigt bra för mig de senaste 10 åren.

By Adam

If you want to contribute kindly contact at [email protected] or [email protected] also you can buy guest posts from our other different sites and write post for us.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *