Fri. Jul 1st, 2022
The Flash -- "The Man in the Yellow Tie" -- Image Number: FLA818a_0207r.jpg -- Pictured (L-R): Grant Gustin as Barry Allen and Kausar Mohammed as Dr. Meena Dewan -- Photo: Colin Bentley/The CW -- 2022 The CW Network, LLC. All Rights Reserved.


Färgade kvinnor är fortfarande ofta bedrövligt underrepresenterade i genreutrymmet på tv och det gäller särskilt för sydasiatiska kvinnliga karaktärer, som ofta kan känna sig obefintliga på skärmen. Medan klyftan sakta minskar — i en härlig bit av kismet, Disney+-serien Ms Marvel, ledd av den pakistansk-kanadensiske stjärnan Iman Vellani, hade premiär samma dag som Mohammed gjorde sin debut på Blixten– Skådespelerskan är väl medveten om vilket nödvändigt steg framåt hennes roll är.

“Erik [Wallace, The Flash showrunner] tog liksom hans karaktär och bestämde sig för att väcka henne till liv. Och det var något jag hade ett samtal med honom [about] direkt, hur speciellt det var att vara en sydasiatisk superhjälte i programmet och hur vi verkligen ville omfamna det, säger hon. “Jag pratade till och med med Jonathan Butler, en av dem Blixten författare om det och hur viktigt det är [it felt]. Jag menar…om lilla Brown mig som barn [had known] att jag skulle bli en superhjälte, det tror jag inte att jag hade kunnat tro. Jag tror att det finns en sådan kraft i korrekt representation. Vi behöver speglar av oss själva.”

Mohammed erkänner att hon var en nykomling i världen Blixten innan hon fick rollen som Meena och var inte ens medveten om att hon var aktuell för rollen som en serietidningshjältinna.

– Det var faktiskt en process. Jag provspelade för det utan att veta att det var Meena Dhawan”, förklarar hon och noterar att många casting-sidor använder kodnamn för att dölja ankomsten av karaktärer som kan vara bekanta för en bredare publik. “Manuset handlade bara om att hon skulle vara vetenskapsman och hjälpa Barry Allen. Det jag kopplade till var hennes önskan att liksom demokratisera [being a speedster] och låta det vara ett slags verktyg för att skapa rättvisa för människor. Och sedan när jag upptäcker vem det var, tänkte jag bara “Heliga röker det här kommer att bli fantastiskt”.

Och när Mohammed väl fick rollen säger hon att hon omedelbart vände sig till källmaterialet.

“Skjuta till det faktum att Dr Meena Dhawan ens finns i Blixten serier i första hand!” hon skrattar. “Men när jag läste serietidningarna jag verkligen kopplade till hennes önskan att – när hon sträcker sig till Barry Allen för att försöka skapa ett band, kopplade jag till det faktum att hon försökte återta kontrollen över sitt liv. Eftersom hon har dessa krafter nu från ingenstans – så hur hanterar hon dem?”

By Adam

If you want to contribute kindly contact at [email protected] or [email protected] also you can buy guest posts from our other different sites and write post for us.

Leave a Reply

Your email address will not be published.